Сообщение #2600477 Просмотреть на стене →

Нова політика ЄС: на українців очікує скорочення виплат і обмеження на житло.
Що зміниться для українців
В Ірландії, яка зіткнулася зі зростанням числа тих, хто приїжджає з України на тлі нестачі житла, з 14 березня набули чинності нові правила для новоприбулих біженців. Цю інформацію повідомляє ірландське видання The Journal, посилаючись на дані уряду.

Повідомляється, що тепер українці, які бажають освоїтися в цій країні, матимуть доступ до державного житла лише на 90 днів, замість безстрокового перебування, як це було раніше. Крім того, розмір фінансової підтримки було скорочено майже у шість разів.

Згідно з новими правилами, українці, які заселяються у державне житло, отримуватимуть лише 38,8 євро на тиждень на кожного дорослого, замість попередніх 220 євро. Таким чином, фінансова допомога у гривневому еквіваленті скоротиться приблизно з 9,2 тис. гривень до 1,6 тис. гривень. Діти отримуватимуть 28,9 євро на тиждень (приблизно 1,2 тис. гривень).

Тим, хто вирішить виїхати з державного житла та винайняти квартиру, кімнату чи будинок самостійно, буде доступна вища фінансова підтримка. При цьому ті українські біженці, які вже перебувають в Ірландії (їх понад 100 тис. осіб), продовжуватимуть отримувати 220 євро на дорослого на тиждень.

Уряд пояснює, що основна проблема полягає в тому, що українці з інших країн Євросоюзу приїжджають до Ірландії виключно через високі державні виплати.

Міністр соціального захисту Ірландії Хізер Хамфріс заявила, що уряд не бажає, щоб Ірландія стала більш привабливою, ніж будь-яка інша країна ЄС. Уряд готовий надати необхідну підтримку, проте не може запропонувати вигідніших умов, ніж інші країни Європейського Союзу.

При цьому Хамфріс не виключає, що в майбутньому скорочення державної допомоги може торкнутися і "старих" українських біженців у країні. За словами міністра, це стосується всіх, хто проживає у державному житлі, незалежно від дати їхнього прибуття.

Раніше повідомлялося, що Польща має намір посилити умови для українських біженців: що потрібно знати.

Нагадаємо, що громадяни України, які перебувають за кордоном, можуть залишитись без тимчасового захистуhttps://news.clutch.net.ua/uk/95998-novaya-politika-es-ukraincev-ozhidaet-sokrashchenie-vyplat-i-ogranicheniya-na-zhile


15.03.2024
Мицик Юрій Миколайович (Черкаси)-історик та шахіст (кмс з шахів та Дитячий Тренер )
#Черкаси #VIVAVIVAУКРАЇНА
#історія #суспільство #Міжнароднеправопринципитазастосування
 
Последние новости
"Мені сподобалося, як він перетворив "Динамо" після Луческу". Легенда киян високо відзначив роботу Шовковського Забив 15 голів. Колишній нападник "Динамо" потрапив до резервної команди сезону чемпіонату Кіпру Игорь Цыганик: «В матче «Динамо» — «Кривбасс» ожидаю довольно интересную игру с голами» Сергей Ребров: «Единственные, кто могут публично и конструктивно критиковать игру и работу тренера, — это бывшие тренеры» Сергій РЕБРОВ: "Коли очолив "Динамо", де у гравців могла бути зарплата по 3 млн доларів, важливим було здобути їхню довіру" Сергій РЕБРОВ: "Постійно повторював президенту "Динамо": "Не читайте відгуки вболівальників" "Він був габаритний, швидкий, з мисленням": вінгер "Металіста" розповів, хто виділявся в академії "Динамо" Вінгер "Динамо" в цікавому челенджі продемонстрував свої знання історії України «Ласло Болони был в шаге от того, чтобы возглавить киевское «Динамо», — румынский экс-вратарь Возможные соперники. «Динамо» рискует оказаться в числе «несеяных» уже во 2-м квалификационном раунде Лиги чемпионов
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%